Τμήμα Θεάτρου

Print
PDF

Το πρώτο θεατρικό τμήμα του συλλόγου δημιουργήθηκε το 1970 όταν ο σύλλογος διάνυε τη βρεφική του ηλικία. Είχαν περάσει μόλις τέσσερα χρόνια από την ίδρυσή του. Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα, όταν ο στρατιώτης τότε Σάββας Τσουφλίδης επισκέφτηκε τα γραφεία του σύλλογου στην οδό Μ. Αλεξάνδρου και κουβέντιασε με τον πρόεδρο κ. Χρηστό Αδαμίδη. Ο πρόεδρος, αναζητώντας ερείσματα στα δύσκολα εκείνα χρόνια ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις προσδοκίες των Ποντίων της περιοχής, κρατώντας το σύλλογο όρθιο, δίνοντας του πνοή, δέχτηκε τις προτάσεις του Σάββα για τη συγκρότηση μιας θεατρικής ομάδας. Η ομάδα συγκροτείται και αποφασίζει να ανεβάσει το θεατρικό έργο του Φ. Κτενίδη "Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝ". Στην ομάδα συμμετέχουν νέοι και νέες της περιοχής Μυροφόρα Καραγιαννίδου, Καλαιτζίδης Νίκος, Θόδωρος Απουσίδης, Καρδόπουλος Σάββας, Κεσκενίδου Ελένη, Βασιλειάδου Παρθένα και ο Σάββας Τσουφλίδης.

Πέρασαν τριάντα ολόκληρα χρόνια χωρίς θεατρική παρουσία των Ακριτών. Ο πρόεδρος κ. Γιάννης Παπαδόπουλος νιώθει την έλλειψη της θεατρικής ομάδας που το αντιμετωπίζει σαν ένα μεγάλο κενό στις δραστηριότητες του συλλόγου και τον Ιανουάριο του 2002 αποφασίζει την επανασυγκρότησή του. Εφαλτήριο αυτής της προσπάθειας, δύο από τους συντελεστές της πρώτης θεατρικής ομάδας ο Σάββας Τσουφλίδης και η Μυροφόρα Καραγιαννίδου-Τζουμάνη, πλαισιωμένοι από τους: Βέρα Μαυροφρίδου, Κώστα Τσεμεκίδη, Ηρακλή Αποστολίδη, Αυγή Χατζηπροδρομίδου, Χρήστο Μαυροφρίδη, Γιάννη Καρακασίδη, Τοπαλίδου Τατιανή, Παπαδοπούλου Ιφιγένεια και νέους του χορευτικού συγκροτήματος.

Το έτος 2003 το τμήμα θεάτρου του συλλόγου μας παρουσίασε το έργο του Φ. Κτενίδη "Ο ΜΑΡΑΝΤΟΝ" σε 11 συνολικά παραστάσεις, στο Πολύκαστρο, στη Αξιούπολη, στο Κιλκίς, στη Βέροια, στη Θεσσαλονίκη, στην Αλεξανδρούπολη και αλλού και όλες στέφθηκαν με μεγάλη επιτυχία.